KOTLOVSKE SERIJEKotlovi na peletJedna od glavnih prednosti kotlova na pelete je efikasnost, prema ovom pokazatelju oni su na drugom mestu nakon grejanja na gasnu mrežu.

To je zbog visoke efikasnosti opreme, visoke kalorijske vrednosti peleta i njihovih pristupačnih troškova. Drugi aspekt koji privlači potrošača je automatizacija procesa.

Za razliku od ostalih kotlova na čvrsto gorivo, kotlu na pelete nije potreban stalni nadzor i redovno ručno snabdevanje gorivom. Takođe imaju koristi od dizel agregata u pogledu ekološke prihvatljivosti - bez mirisa i crnog dima.Kotlovi na čvrsto gorivoKotlovi na čvrsto gorivo podrazumevaju isključivo korišćenje drva i uglja kao gorivo. U zavisnosti od potreba i želja, moguće je odabrati promajne ili trajnožareće kotlove.

Kotlovi na čvrsto gorivo imaju prednost u zapremini ložišta koje ima izuzetan prenos toplote na vodene rešetke, odnosno promajama u samom kotlu.

Posebno, trajnožareći kotlovi omogućavaju postizanje veće snage grejanja i samim tim utiče na smanjenje potrošnje goriva.Kotlovi na strujuElektrični kotlovi na struju rade na sličnom principu kao i gasni kotlovi.

Međutim, umesto korišćenja gasa kao gorivo za zagrevanje vode u sistemu centralnog grejanja, električni kotlovi koriste električnu energiju. U varijanti kombinovanog električnog kotla, sistemi grejanja pružaju veliku uštedu u prostoru pošto se u jednom uređaju može dobiti kotao za zagrevanje sanitarne tople vode i kao i vode za centralno grejanje.Kotlovi za etažno grejanjeJedna od glavnih prednosti etažnog grejanja u odnosu na druge sisteme jeste to što je zahvaljujući etažnom grejanju moguće ravnomerno zagrejati sve prostorije u domu. Ujedno i ekonomičan grejajući ravomerno jednu etažu.