Kotlovi na čvrsto gorivoSerija Kupper OKUniverzalni kotlovi "Kupper OK" - ovo je moćna oprema za grejanje u kompaktnom dizajnu. Zbog svoje efikasnosti i kvaliteta, Kupper OK kotlovi su osvojili poverenje kupaca i čvrsto zauzimaju vodeće pozicije u prodaji.

Kotao je pogodan za sve vrste sistema grejanja. Kotao "Kupper OK" može raditi u različitim režimima na različitim gorivima. Glavno gorivo - drvo. Kotao "Kupper OK" je kotao za grejanje na čvrsto gorivo koji se može nadograditi instaliranjem gasnih ili peletnih gorionika.Serija Kupper PRO„Kupper PRO“ je najpopularnija serija kotlova „Rus Plamen“.

Kotao kao gorivo može koristiti Ugalj, Drva, Briket, dok se Kotao Kupper PRO naknadno može opremiti gorionikom na gas ili pelet!

Široka nagibna vrata čine utovar čvrstog goriva izuzetno pogodnim, a specijalno dizajnirano univerzalno odvojivo ležište od nerđajućeg čelika štiti vrata od pregrevanja i smanjuje rizik od slučajnog izlivanja goriva.

Nove ergonomske silikonske ručke otporne na toplotu na svim vratima pružaju dodatnu udobnost.Serija Kupper EXPERTKupper EXPERT“ je najnovija i tehnološki najnaprednija serija kotlova „Teplodar“.

Kao gorivo se može koristiti ugalj, drva za ogrev, briketi. Konstrukcija kotla takođe pruža mogućnost instalacije peletnih ili gasnih gorionika.

Gorivo se ubacuje odozgo, kroz prikladno nagnuta vrata, a univerzalni nosivi nosač od nerđajućeg čelika štiti vrata od pregrevanja i smanjuje rizik od slučajnog prosipanja goriva. Posebno važno je napomenuti impresivnu veličinu bunkera za gorivo kotla.

Dizajn kotla omogućava priključenje na sistem grejanja sa bilo koje strane.Serija Kupper MEGAKupper MEGA" - kotao izuzetno dugog promenljivog sagorevanja!

Kotao kao gorivo može koristiti Ugalj, Drva, Briket, dok korisnik sam bira način sagorevanja! Čvrsto gorivo se koristi kao gorivo za kotlove „Kupper MEGA“: ogrevno drvo, briketi za gorivo ili ugalj. U zavisnosti od vrste goriva, korisnik samostalno bira način sagorevanja - gornje sagorevanje za ogrev i donje sagorevanje za ugalj sa mogućnošću punjenja goriva tokom rada.

Da bi se održala temperatura rashladne tečnosti nakon sagorevanja glavnog goriva, u kotlu se može ugraditi elektro grejač i kontrolna ploča za grejač.Serija Kupper KARBOKotlovi za grejanje "Kupper KARBO" su dizajnirani za dugotrajan rad sa jednim ubacivanjem goriva. Kotao može raditi na mrki ugalj, uz mogućnost periodične primene koksa, kamenog uglja i briket uglja.

Visoka efikasnost prenosa toplote obezbeđuje se konstrukcijom ložišta sa velikom razvijenom površinom izmenjivača toplote.Serija Rusko BurenceBudžetski kotao za grejanje na čvrsto gorivo "Rusko Burence" - univerzalni kotao za kuće, vikendice ili druge objekte. Glavni tip goriva za koje je razvijen kotao "Rusko Burence" je drvo. Zbog toga ima volumetrijsko horizontalno ložište, čija dubina omogućava korišćenje drva za ogrev dužine do 620 mm.

Visoka efikasnost kotla obezbeđuje originalan dizajn vodene petlje, čiji je važan deo zona plamena. Za razliku od kotlova klasične forme u vodenoj petlji kotla "Rusko Burence" isključuje pojavu stagnirajućih zona - rashladna tečnost cirkuliše neometano.